Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmalämpöpumppu omakotitaloon

Lämmittävät ja viilentävät ilmalämpöpumput omakotitalokohteisiin

Omakotitalon lämmittämiseen ja viilentämiseen

Ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta lämmitykseen ja viilennykseen aina asumismuodosta riippumatta. Täten ilmalämpöpumppu soveltuu hyvin myös omakotitaloon laskemaan lämmityskuluja, parantamaan asumismukavuutta ja helpottamaan lämmön- ja viileän säätelyä. 

O M A K O T I T A L O T

Ilmalämpöpumpun asentaminen omakotitaloon

Omakotitaloihin soveltuvat usein niin lämmittävät, kuin vain viilentävät ilmalämpöpumppumallit. Tärkeintä laitteen valitsemisessa on kiinnittää huomioita asunnon lämmitysjärjestelmään. Esimerkiksi asunnossa, jossa on suora sähkölämmitys, myös lämmittävällä ilmalämpöpumppumallilla saadaan säästöjä lämmityskuluihin jopa 30%. 

Ilmalämpöpumppu MSZ-AY25VG

Sähkö- ja öljylämmitteiset kohteet

Sähkö- ja öljylämmitteisiin omakotitalokohteisiin suositellaan hankkimaan lämmittävä ja viilentävä ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumpun tuottamat säästöt energiakustannuksiin ovat suurimmat juurikin sähkö- ja öljylämmitteisissä kohteissa, joissa voidaan tehdä säästöjä sähkölaskuun jopa yli 30% suorasähköön verrattuna. 

Kauko- ja maalämpökohteet

Kauko- ja maalämpökohteisiin voi asentaa vain viilentävän ilmalämpöpumpun, sillä näissä kohteissa lämmitysominaisuuden tuomat säästöt energiakustannuksiin ovat pienet.

Lämmittävän ilmalämpöpumpun hinta asennettuna

Lämmittävien ilmalämpöpumppujen hinnat asennettuna ovat noin. 1500 – 3000€ riippuen laitteen merkistä ja tehokkuuksista. Lämmittävää ilmalämpöpumppua valittaessa on hyvä kiinnittää huomioita ilmalämpöpumpun energiatehokkuuteen ja siten sen tuomiin säästöihin koko laitteen elinkaaren aikana. Tehokkaampi malli kustantaa enemmän, mutta sen takaisinmaksuaika on usein myös lyhyempi, jopa viisi vuotta, jonka jälkeen laite tuottaa vielä säästöjä jopa tuhansia euroja.

Viilentävän ilmalämpöpumpun hinta asennettuna

Viilentävien ilmalämpöpumppujen hinnat ovat noin. 1400 – 2000€ merkistä ja tehokkuuksista riippuen. Toisin kuin usein luullaan, ilmalämpöpumpulla viilentäminen on edullista. Kovimmillakin helteillä, viilennystoiminnon käyttö maksaa 0,50€ – 1,0€ päivässä. Tällöin viilentämisen kustannukset ovat koko kesältä noin 50€. Halutessa viilennyslaite voidaan sammuttaa kotoa poissaollessa, jolloin energiakulutus pysyy erittäin alhaisena.

Asennustyöstä 40% kotitalousvähennystä

Ilmalämpöpumpun asennustyöstä voidaan hakea kotitalousvähennystä. Kotitalosuvähennys on 40% asennustyön hinnasta ja sen omavastuu on 100€. Kotitalousvähennystä saa enintää 2250€, mutta määrä on henkilö kohden, joten puolison kanssa vähennystä vodiaan hakea yhteensä 4500€. Vähennyksen jälkeen ilmalämpöpumpun asennuspaketille 649€ (alv 24%) jää hintaa noin 430€ .

Tutustu valikoimaamme ja pyydä tarjous

Tutustu valikoimamme ilmalämpöpumppuihin ja niiden hintoihin tai varaa kohteelle suoraan ilmainen kartoituskäynti, jonka aikana voidaan selvittää kohteeseen parhaiten soveltuvat ratkaisut. 

Mitsubishi Electric MSZ-RW25VG ilmalämpöpumppu
Toshiba Polar white