Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmalämpöpumpun ostajan opas

Oppaastamme löydät kaiken tarvittavan tiedon ilmalämpöpumpun hankintaan liittyen

Oppaan sisältö

YLEISTIETO

HANKINTA

ASENTAMINEN

HUOLTAMINEN

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Ilmalämpöpumppu sisältää aina kaksi asennettavaa yksikköä: sisäyksikön ja ulkoyksikön. Ulkoyksikkö siirtää ulkoilmasta kerättävää lämpöenergiaa ja sisäyksikön kautta sisätiloihin.

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumppu on kylmälaite, jonka saa asentaa ainoastaan TuKesin rekisteristä löytyvä kylmäaineasentaja. Laitteen asennuksessa tehdään myös sähkötöitä, jolloin 

Ilmalämpöpumpun asennus

YLEISTIETO

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on melko pientä, etenkin viilennystarkoituksessa. Kulutukseen vaikuttaa asunnon koko, asunnon sijainti, haluttu sisälämpötila ja ilmalämpöpumpun malli.

Ilmalämpöpumppu sähkönkulutus

HANKINTA

Ilmalämpöpumppujen vertailu

Ilmalämpöpumppujen laaja vertailu kertoo hyödyllistä ja tutkittua tietoa eri ilmalämpöpumppujen ominaisuuksista ja tehokkuuksista. 

Ilmalämpöpumppujen vertailu

HANKINTA

Ilmalämpöpumpun mitoitus

Ilmalämpöpumpun koko on aina riippuvainen kohteesta, johon lämpöpumppu asennetaan. Vain oikein mitoitettu laite kerryttää säästöjä, joten kannattaa pyytää ammattilainen valitsemaan oikea laite kohteelle.

Ilmalämpöpumpun mitoitus

HANKINTA

Ilmalämpöpumpun lisävarusteet

Ilmalämpöpumppujen lisätarvikkeilla täydennät lämpöpumppuhankintasi. Lisävarusteita on hyvä miettiä ilmalämpöpumpun käyttötarpeen mukaan. Valikoimastamme löydät lisätarvikkeet jokaiseen tarpeeseen.

Ilmalämpöpumpun lisävarusteet

HANKINTA

Ilmalämpöpumpun kotitalousvähennys

Asennettaessa ilmalämpöpumpun kotiin tai mökille, olet oikeutettu hakemaan kotitalousvähennystä asennuksen summasta.

Ilmalämpöpumppu kotitalousvähennys

ASENTAMINEN

Ilmalämpöpumppu rivitaloon

Ennen ilmalämpöpumpun asentamista rivitaloon on saatava taloyhtiöltä lupa lämpöpumpun asentamiseen. Asukkaan tulee esittää suunnitelma muutostyöstä taloyhtiölle. Autamme mielellään muutostyön ilmoituksessa.

Ilmalämpöpumppu rivitaloon

ASENTAMINEN

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Ilmalämpöpumpun asentaminen omalle parvekkeelle tai terassille kerrostaloissa vaatii luvan taloyhtiöltä. Taloyhtiöt eivät voi kieltää ilmalämpöpumpun asentamista ilman painavaa syytä, mutta taloyhtiö voi asettaa reunaehtoja asennustyölle- ja tavalle.

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

ASENTAMINEN

Ilmalämpöpumppu mökille

Ilmalämpöpumpun asentaminen mökille lisää mökkeilymukavuutta ympäri vuoden. Kesällä ilmalämpöpumppu viilentää ja talvella lämmittää. Ylläpitolämpötilalla mökin rakenteet pysyvät kuivana myös talvella.

Ilmalämpöpumppu mökille

ASENTAMINEN

Ilmalämpöpumppu autotalliin

Autotallin lämpötilan säätäminen ilmalämpöpumpulla on helppoa ja kustannustehokasta. Autotallin lämpötilan voi pitää 8-10 asteen ylläpitolämpötilassa ja nostaa nopeasti haluttaessa. 

Ilmalämpöpumppu autotalliin

ASENTAMINEN

Ilmalämpöpumppu vanhan tilalle

Ilmalämpöpumpun vaihtamista uuteen kannattaa harkita, kun vanha laite on noin 10 vuotta vanha. Tai siinä vaiheessa, kun ilmalämpöpumppuun tulee vikoja, joiden korjaus on kalliimpaa, kuin uusi laite. 

Ilmalämpöpumppu vanhan tilalle

HUOLTAMINEN

Ilmalämpöpumpun puhdistaminen

Ilmalämpöpumpun säännöllinen puhdistus pitää laitteen tehokkaana ja lisää sen käyttöikää. Puhdistaminen pitää myös laitteen hiljaisena. Ilmalämpöpumpun suodatin suodattaa sisäilmaa tehokkaasti ja suodattimen puhtaanapito auttaa pitämään myös sisäilman puhtaampana.

Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus

HUOLTAMINEN

Ilmalämpöpumpun huolto

Ilmalämpöpumpun huolto tulisi suorittaa ammattilaisen tekemänä 3-5 vuoden välein. Perushuollossa sisä- ja ulkoyksikkö puhdistetaan, laitteen toiminta tarkastetaan ja mahdolliset viat korjataan. Huolto on tärkeää ilmalämpöpumpun oikeanlaisen toiminnan kannalta.

Ilmalämpöpumpun huolto

HUOLTAMINEN

Ilmalämpöpumpun vikatilat

Ilmalämpöpumpun viat huomataan usein siitä, että laitteiston lämmitysteho on laskenut tai ilmalämpöpumppu puhaltaa kylmää ilmaa säädöistä huolimatta. 

Ilmalämpöpumpun vikatilat

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja