Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmalämpöpumppu sähkönkulutus

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on maltillista ja laite tuo säästöjä lämmityskustannuksiin runsaasti

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus ei ole suurta

Ilmalämpöpumpun sähkönkulutus on usein luultua vähemmän. Kulutus energiatehokkaissa malleissa on hyvin pientä niin kesän viilentelyssä, kuin talven lämmittelyssä. Lämmityskauden aikana ilmalämpöpumppu tuo säästöjä lämmityskuluihin niin sähkö-, öljy, kuin kaukolämpökohteissakin. Tärkeintä ilmalämpöpumpun hankinnassa on valita laadukkaat laitteet, joiden käyttökustannukset ovat pienemmän ja joiden ominaisuudet tukevat energiatehokkuutta.

Muutama ominaisuus, jotka säästävät sähköä

Ilmalämpöpumppujen malleja vertaillessa ja oikeanlaista mallia valittaessa kannattaa jo kiinnittää huomiota muutamaan ominaisuuteen, joilla on vaikutuksia ilmalämpöpumpun sähkönkulutukseen.

Tehokas ilmalämpöpumppu

SCOP-arvo

Ilmalämpöpumpun SCOP-arvo kertoo laitteen hyötysuhteesta, eli siitä, miten paljon ilmalämpöpumppu tuottaa lämpöenergiaa yhtä kilowattia sähköenergiaa kohden.

Energiatehokkuus

Mitä korkeampi energialuokka ilmalämpöpumpussa on, sitä energiatehokkaammin ilmalämpöpumppu toimii. Korkein A+++ energialuokka kuluttaa pääsääntöisesti aina vähiten sähköä.

Takkatoiminto

Takkatoiminto on erinomainen kodeissa, joissa lämmitetään kohdetta myös takan voimin. Toiminto lisää talvella saatuja säästöjä lämmityskustannuksiin, kun ilmalämpöpumpun sisäyksikkö puhaltaa ilmaa lämmittämisen jälkeenkin levittäen takan tuottamaa lämpöä ympäri asuntoa.

Ilmalämpöpumpun tuomat säästöt

Laadukas ilmalämpöpumppu on myös energiatehokas ja siten säästöjä tuova. Suurimmat säästöt ilmalämpöpumpulla tehdään sähkö- ja öljylämmitteisissä kohteissa, joissa säästöjä tehdään lämmityskaudella noin 300-1000€. Säästöt riippuvat nykyisistä lämmityskustannuksista. Kaukolämpökohteissa säästöt ovat maltillisemmat, muutaman sadan suuruiset. 

MelCloud wifi sovitin
Kerrostaloon ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu sähkönkulutus kesällä

Ilmalämpöpumpulla viilentäminen kesällä maksaa noin 0,50-1,0€ päivässä. Koko kesältä sähkönkulutus on noin 100-400 kW, jolloin koko kesän viilennys maksaa vain noin 100€. Sähkönkulutukseen vaikuttaa mm. asunnon koko, haluttu lämpötila ja ilmalämpöpumpun laatu.

Energiatehokkaita ilmalämpöpumppuja

Valikoimamme pitää sisällään paljon malleja, jotka ovat erittäin energiatehokkaita. Alta löydät muutaman esimerkin malleista, jotka ovat kaikki parasta A+++ energiatehokkuusluokkaa, niissä on korkea SCOP luokitus ja joissain kohteissa hyödyllinen takkatoiminto, joka levittää takan tuottamaa ilmaa tehokkaasti ympäri asuntoa.

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja