Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmalämpöpumpun huolto

Teemme ilmalämpöpumpun huollot kaikille merkeille ja kaiken ikäisille laitteille

Ammattilaisen tekemä huolto

Varmistaaksesi ilmalämpöpumpun tehokkaan toiminnan, sisä- ja ulkoyksikkö on hyvä huollattaa ammattilaisen toimesta 3-5 vuoden välein. Perushuollossa ilmalämpöpumpun sisä- ja ulkoyksikkö puhdistetaan, laitteen toiminta tarkistetaan ja mahdolliset viat korjataan. Perushuollon lisäksi ilmalämpöpumppuihin tulee joskus muita vikatiloja, jolloin voit myös tilata vikakorjauskäynnin kaiken merkkisille ja ikäiselle ilmalämpöpumpulle.

H U O L T A M I N E N

Ilmalämpöpumpun perushuolto

Laajempi ilmalämpöpumpun perushuolto on hyvä tehdä 3-5 vuoden välein huoltoliikkeen toimesta.

Ilmalämpöpumpun huolto
Ilmalämpöpumpun puhdistus

P U H D I S T U S

Ilmalämpöpumpun vianhaku

Huollamme kaiken merkkisiä ilmalämpöpumppuja, mutta parhaan tuen laitteiden huoltoon sekä vaihtolaitteiden tai varaosien saamiseen saamme omien merkkiemme maahantuojilta.

Jos ilmalämpöpumppu on jo lähemmäs 10 vuotta vanha, ole yhteydessä, niin selvitetään yhdessä kannattaako vianhakuja enää tehdä vai olisiko parempi ratkaisu päivittää laitteisto uuteen.

P U H D I S T A M I N E N

Ilmalämpöpumpun puhdistaminen itse

Ilmalämpöpumpun puhdistus takaa laitteen tehokkaan ja hiljaisen toiminnan. Lue miten ilmalämpöpumpun yksiköt ja suodattimet puhdistetaan itse ja miten usein puhdistamistoimenpiteitä on hyvä tehdä.

Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus
Ilmalämpöpumppu talvella

P U H D I S T U S

Ilmalämpöpumpun yleisimmät viat

Ilmalämpöpumpun viat huomataan usein siitä, että laitteiston lämmitysteho on laskenut tai ilmaämpöpumppu puhaltaa kylmää ilmaa säädöistä huolimatta.

Yleisin syy ilmalämpöpumpun tehon alenemalle on kylmäainevuoto. Tällöin tulee tilata huolto. Toinen mahdollinen syy voi olla likainen ilmansuodatin, joka tulisi vaihtaa uuteen.

Ilmalämpöpumpun kolinat voivat johtua esimerkiksi ulkoyksikön sisällä olevasta roskasta tai järjestelmässä olevista irtonaisista osista. Sammuta laite ja puhdista ulkoyksikkö roskasta. Jos kolina ei johdu roskasta, tilaa ilmalämpöpumpun huolto, jossa tarkistetaan laitteen kunto.

Uusissa ilmalämpöpumpuissa on automaattinen sulatustoiminto, joka pitää ulkoyksikön sulana. Joskus kuitenkin kostea ilma ja kovin kiristyvä pakkanen aiheuttavat ulkoyksikön jäätymisen. Tällöin ulkoyksikkö kannattaa sammuttaa ja sulattaa jäät kuumalla vedellä.

P U H D I S T A M I N E N

Kylmäaine vähissä

Ilmalämpöpumpun suodattimet on hyvä imuroida tai kevyesti pestä vedellä ja miedolla pesuaineella noin kerran kuukaudessa. Suodattimien peseminen on helppoa ja voit hyvin tehdä sen itse. Alla muutama ohje suodattimien pesemistä varten.

Ilmalämpöpumpun puhdistus

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja