Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmalämpöpumpun puhdistus

Ilmalämpöpumpun puhdistus takaa laitteen tehokkaan ja hiljaisen toiminnan

Ilmalämpöpumpun puhdistaminen

Ilmalämpöpumpun puhdistus takaa laitteen tehokkaan ja hiljaisen toiminnan. Sisäilmassa leijuu paljon epäpuhtauksia ja erilaisia pienhiukkasia, jotka päätyvät ilmalämpöpumpun karkeasuodattimeen. Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistaminen pitää huolen, että laite pysyy tehokkaana ja sen käyntiääni hiljaisena. 

P U H D I S T A M I N E N

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön puhdistus

Ilmalämpöpumpun suodattimet on hyvä imuroida tai kevyesti pestä vedellä ja miedolla pesuaineella noin kerran kuukaudessa. Suodattimien peseminen on helppoa ja voit hyvin tehdä sen itse. Alla muutama ohje suodattimien pesemistä varten.

Ilmalämpöpumpun puhdistus
Ilmalämpöpumpun suodattimien puhdistus

P U H D I S T U S

Karkeasuodattimien imurointi

Ilmalämpöpumpun karkeasuodattimissa oleva pöly on hyvin hienojakoista. Tästä syystä ilmlaämpöpumpun puhdistus kannattaa aloittaa karkeasuodattimien imuroimisesta. Avaa ensin sisäyksikön etukansi ja aloita imurointi näkyvistä suodattimista. Nosta seuraavaksi karkeasuodattimen alareuna irti lukituksestaan ja vedä suodatinta varovasti uraa pitkin ulos. Karkeasuodatin voidaan tarvittaessa myös puhdistaa pesemällä vedellä ja miedolla pesuaineella. Lisää suodattimen takaisin vasta, kun ne ovat varmasti kuivat.

P U H D I S T A M I N E N

Sähkösuodattimien puhdistaminen

Jos ilmalämpöpumppumallista löytyy ionisaattori, plasmasuodatin tai muu sähkösuodatin, tulee sekin puhdistaa. Mallikohtaiset sähkösuodattimien irroitusohjeet löydät laitteesi käyttöohjeesta. Imuroi suodattimet huolellisesti ja aseta ne takaisin paikalleen.

Puhdista ilmalämpöpumppu itse
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö

P U H D I S T U S

Ulkoyksikön puhdistaminen

Säänarmoilla olevaan ulkoyksikköön kohdistuu kuormittavia tekijöitä, kuten lunta, jäätä, sadetta ja muita epäpuhtauksia. Ulkoyksikön kunto on hyvä tarkistaa muutaman kerran vuodessa. Kennoston tulisi olla puhdas ja roskaton, sillä kaikki epäpuhtaudet vähentävät ilmalämpöpumpun energiatehokkuutta. On myös hyvä pitää huolta siitä, ettei ulkoyksikön lähettyvillä oleva kasvusto peitä yksikköä ja siten huononnan laitteen ilmankiertoa.

P U H D I S T A M I N E N

Ulkoyksikkö talvella

Käyttäjän vastuulla on huolehtia, ettei ulkoyksikköön kerry liikaa jäätä. Valikoimamme ilmalämpöpumput ovat pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltuja ja niissä on ulkoyksikkö, joka sulattaa itse itsensä. Laite kuitenkin tuottaa sulamisvettä, jonka tulee päästä poistumaan laitteesta estettä. Tärkeintä on huomioida ulkoyksikön pohjassa olevien vedenpoistoreikien toiminta.

Ilmalämpöpumppu talvella

Huoltoliikkeen huolto & puhdistus

Ilmalämpöpumpun kennostojen pesu on hyvä tehdä 3-5 vuoden välein. Kennostojen pesu kannattaa tilata suoraan ammattilaiselta. Kun kennostot ovat puhtaat, pysyy ilmalämpöpumpun energiatehokkuus hyvänä. Kennoston puhdistuksen yhteydessä tarkistetaan myös laitteiden kylmäainemäärät. Kylmäaineen vähyys on yleisin syy siihen, että ilmalämpöpumppu lakkaa tekemästä tehokkaasti kylmää tai lämmintä ilmaa.

H U O L T A M I N E N

Ilmalämpöpumpun perushuolto

Laajempi ilmalämpöpumpun perushuolto on hyvä tehdä 3-5 vuoden välein huoltoliikkeen toimesta.

Ilmalämpöpumpun huolto

Pyydä tarjous suoraan sähköpostiisi

Pyydä tarjous ilmalämpöpumpun huollosta alla olevalla lomakkeella, niin saat eritellyn tarjouksen 1-2 päivän sisään suoraan sähköpostiisi. 

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja