Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi!

Ilmalämpöpumpun toimintaperiaate

Toiminta lämmittäessä

Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa, jota saadaan siirrettyä ulkoilmasta sisälle kylmäprosessin avulla. Ulkoyksikkö höyrystää kylmäaineen, jolloin kylmäaine sitoo itseensä lämpöenergiaa. Höyrystämisen jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään. Tällöin lämpö luovutetaan kylmäaineesta ja sisäyksikkö luovuttaa energian talon lämmitykseen. Lopuksi höyrystä nesteeksi lauhtunut kylmäaine palautuu takaisin ulkoyksikölle, jossa prosessi alkaa alusta.

Toiminta jäähdyttäessä

Jäähdytyksessä ilmalämpöpumppu toimii päinvastoin kuin lämmittäessä. Tällöin ilmalämpöpumppu siirtää lämpöenergiaa huoneilmasta ulkoyksikölle, ulkoilmaan. Kylmäaine höyrystyy sisäyksikössä ja viilentää kennon, jonka jälkeen kylmäaine nesteytyy ulkoyksikössä ja vapauttaa sitomansa lämpöenergian. Sisäyksikkö puhaltaa ilmaa viilentyneen kennon lävitse ja siten viilentää sisäilmaa.

Ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta

Ilmalämpöpumppu on ekologinen tapa lämmittää, koska se hyödyntää ilmassa olevaa lämpöenergiaa. Ilmalämpöpumpuissa käytettävä kylmäaine on myös myrkytöntä ja biologisesti hajoavaa. Ympäristöystävällisyyden lisäksi lämpöpumppu on myös kustannustehokas valinta, sillä se kuluttaa jopa vain noin viidesosan sähköenergiaa verrattuna siihen, minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja