Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Ilmavesilämpöpumpun mitoitus

Ilmavesilämpöpumpun hankinnan tärkein vaihe on laitteiston oikeanlainen mitoitus. Kun laitteiston mitoitus on tehty oikein, ilmavesilämpöpumppu tuottaa energiatehokkaasti lämpöä ja lämmintä käyttövettä. Tällöin uusi lämmitysjärjestelmä tuottaa myös parhaimmat säästöt lämmitysustannuksiin.

Ilmavesilämpöpumpun mitoitukseen vaikuttaa useampi tekijä

Asiantuntijan tekemässä ilmavesilämpöpumpun mitoituksessa lähtökohtina toimivat vuotuinen energiakulutus, kohteen huipputehontarve lämmityksessä, sekä lämpimän käyttöveden tuotossa. Ilmavesilämpöpumppu on hyvä mitoittaa kattamaan 100% talon energiantarpeesta. On kuitenkin tärkeää, ettei laitetta ylimitoiteta, sillä silloin riskinä on laitteen hyötysuhteen heikkeneminen.

Ilmavesilämpöpumpun mitoitus saneerauskohteeseen

Kun ilmavesilämpöpumppua lähdetään mitoittamaan saneerauskohteeseen, on tärkeää, että asukas antaa tietoja toteutuneista kulutuslukemista. Jos kiinteistön lämmityksessä on eri lämmönlähteitä sekaisin, kuten lisänä ilmalämpöpumppu, voidaan kulutuksissa tarkastella myös lukemia ajalta ennen ilmalämpöpumpun hankintaa. Mitoituksessa otetaan myös huomioon patteriverkoston kunto.

Ilmavesilämpöpumpun mitoitus uudiskohteeseen

Kun ilmavesilämpöpumppua suunnitellaan uudiskohteen lämmönlähteeksi, voidaan mitoituksena käyttää esimerkiksi talon energiatodistusta. Asiantuntijamme auttavat uudiskohteen laitteiston mitoituksessa, jotta tuloksena on energia- ja kustannustehokas lämmitysmuoto.

Ilmavesilämpöpumpun mitoitusraportti

Asiantuntijamme tekevät tarjouksen oheen myös ilmavesilämpöpumpun mitoitusraportin, josta käy ilmi kaikki oleellisesti mitoitukseen vaikuttavat lisätiedot. Autamme mielellämme oikeanlaisen ratkaisun löytämisessä – joten kysy meiltä tarjous tai varaa ilmainen energiakartoitus.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja