Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Öljylämmityksestä poistuminen – hyödynnä 4000€ tuki

Ely-keskus myöntää ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille avustusta öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja korvaamiseen muilla lämmitysmuodoilla. Avusttusta jaetaan niin kauan, kuin siihen osoitetut määrärahat riittävät.

Kenelle avustusta myönnetään?

Avustusta myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille, jotka omistavat pientalon tai pientalossa sijaitsevan asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että peintalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Avustusta ei myönnetä vapaa-ajan asunnolle.

Kenelle avustusta ei myönnetä?

  • uusi lämmitysjärjestelmä perustuu biokaasuun tai bioöljyyn, sillä biokaasu- tai bioöljysopimus ei takaa, että polttoaineena ei käytettäisi fossiilista polttoainetta
  • uusi rakennuskohtainen lämmitysjärjestelmä käyttää fossiilisia polttoaineita, kuten öljyä, hiiltä, maakaasua tai turvetta
  • kustannukset kuuluvat asunto-osakeyhtiölain tai yhtiöjärjestyksen nojalla asunto-osakeyhtiön maksettavaksi
  • hakijalle myönnetään samaan tarkoitukseen muuta avustusta tai kotitalousvähennystä (KEHA-keskus ilmoittaa maksatusvaiheessa tuesta verohallinnolle.)
  • asuinrakennusta käytetään EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan. Elinkeinotoimintaan tai ammatinharjoittamiseen tarkoitettu työhuone tai vastaanottotila ei estä avustuksen saamista.

Avustusta yhteensä 4000 €

Avustusta myönnetään 4000€, kun öljylämmityksestä siirrytään ilmavesilämpöpumppuun tai maalämpöpumppuun. Avustus myönnetään suunnitelman ja kustannusarvion perusteella ja avustus maksetaan, kun hanke on valmistunut.

Miten avustusta haetaan?

Avustusta kannattaa hakea jo ennen hankkeen aloittamista, jos haluat varmistua myönteisen avustuspäätöksen saamisesta.

Hakeminen onnistuu helpoiten ja nopeiten sähköisessä Aluehallinnon asiointipalvelussa. Avustusta voidaan hakea myös tulostettavalla lomakkeella.

Kun hakemus on lähetetty, mahdolliset täydennyspyynnöt ja päätökset tulevat suoraan sähköpostiisi.

Kun sinulle on myönnetty avustus ja olet toteuttanut suunnitelman mukaisen hankkeen valmiiksi, maksa ensin lasku. Täytä sen jälkeen maksatushakemus päätöksessä annettuun määräaikaan mennessä.

Autamme sinua tuen hakemisessa

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään tuen hakemisen kanssa.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja