Varaa ilmainen kartoituskäynti kohteellesi! 🏠

Lämmitysjärjestelmän valitseminen

Nyt on jo hyvä hetki suunnata ajatukset lämmityskauteen ja varmistaa, että oman kodin lämmitysjärjestelmä on kunnossa. Lämpöpumput tuovat runsaasti säästöjä lämmityskustannuksiin. Joskus on kuitenkin vaikea miettiä, mikä lämpöpumpuista olisi oikea valinta juuri kyseiseen kohteeseen. Alla muutama vinkki lämpöpumpun valintaan liittyen.

Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä jopa 30% lämmityskustannuksiin

Ilmalämpöpumpun asentaminen ei tarvitse vesikiertoista lämmönjakojärjestelmään, kuten pattereita tai lattialämmitystä, joten laite soveltuu hyvin myös esimerkiksi suoralla sähköllä lämpeneviin koteihin tai vapaa-ajan asuntoihin. Parhaimmillaan ilmalämpöpumpun käytöllä voidaan saavuttaa jopa 30% säästöt lämmityskustannuksiin. Koska laitteen hankintakustannus on kohtalaisen pieni ja säästöjä lämmityskustannuksiin voidaan tehdä jopa useita satoja kuukaudessa on ilmalämpöpumpun takaisinmaksuaika lyhyt. Laitteen käyttöikä on noin 12-15 vuotta.

Ilmavesilämpöpumppu tuo säästöjä jopa 60% lämmityskustannuksiin

Ilmavesilämpöpumppu soveltuu kohteisiin, joissa on vesikiertoinen lämmönjakoverkko, kuten vesipatterit tai lattialämmitys. Ilmavesilämpöpumppu voi olla kohteen päälämmönlähde tai tukemassa toista lämmitysjärjestelmää. Suurimmat säästöt lämmityskustannuksiin tehdään kohteissa, joissa ilmavesilämpöpumppu asennetaan öljylämmityksen tai suoran sähkölämmityksen tilalle. Tällöin säästöjä voidaan tehdä jopa 60% lämmityskustannuksiin, jolloin laitteen takaisinmaksuaika on sen käyttöikään nähden todella lyhyt. Ilmavesilämpöpumpun asennukseen myönnetään tällä hetkellä ELY:n tukea öljylämmityksestä poistuttaessa 4000€. Tämän tuen takia ilmavesilämpöpumpun hankintaa ei kannata venyttää pidemmälle.

Maalämpöpumppu tuo säästöjä jopa 80% lämmityskustannuksiin

Maalämpöpumpun avulla saat suurimmat säästöt lämmityskustannuksiin, jopa 80%. Maalämpöpumppu soveltuu minkä tahansa lämmitysjärjestelmän rinnalle tai korvaajaksi. Säästöjä lämmityskustannuksiin tehdään niin sähkö- öljy- puu- kuin kaukolämmityksenkin tilalla. Hankintakustannuksiltaan maalämpöpumppu on kallein vaihtoehto, mutta säästöt lämmityskustannuksiin ovat sitäkin suuremmat.

Asiantuntijamme auttavat sinua valinnan kanssa

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan kohteeseesi parhaiten sopivat ja eniten säästöjä tuovat lämmitysjärjestelmät. Voit varata meiltä ilmaisen kartoituskäynnin.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

M I T S U B I S H I   E L E C T R I C   A Y – M A L L I

Pyydä tarjous sähköpostiisi

Pyydä tarjous

Yhteystietosi tarjouksen lähettämistä varten
Kohteen tiedot
Voit halutessasi antaa vielä lisätietoja